Címkék

20171024 - 20121231-15025920171024 - Neo, Morpheus

Spirituális utam során jó sorsom elég sok helyre vezetett: bandákba, gyülekezetekbe, vallási közösségekbe, kertekbe, melyeknél előbb vagy utóbb kilógni látszott a „lóláb”… Felszínre törtek azok az emberi gyarlóságok, melyek elkerülhetetlenül felütik fejük még a leg-szent-ebb(nek tűnő) kapcsokban is. Kevés kivétel persze mindig akad, én találtam, így (hitemen túl) saját megélésem ennek bizonyítéka számomra, hogy valóban létezik ilyen.

Mindenki ismeri ezeket a gyarlóságokat:

  • – a vélt-, vagy (a többiek által) valós(sá tett) hatalom megtartása;
  • – önmaga többiek fölé emelése –vagy emeltetése-, és ott bármi áron megtartatása;
  • – végül (talán a legrosszabb) az anyagi javak gyarapítása, a fizikai világ élvezeteinek felfokozott hajszolása.

Hadd ne említsek példákat és kérlek –ha egy mód van rá-, Te se tedd, sem itt, sem másutt! Azon egyszerű okból, hogy nem érdemel még csak egy apró belefektetett energiafoszlányt sem.

Nem védhetek meg senkit attól, hogy ennek csapdájába essen… Úgy tűnik, lélekfejlődése bizonyos szakaszában sokaknak át kell haladni ezen az állomáson is, kinek előbb, kinek utóbb. Személy szerint úgy érzem, jobb előbb, mivel (hogy egy korábbi írásom hozzászólásához írt gondolataim idézzem): „minél hamarabb esünk túl ezen a tapasztaláson, annál hamarabb látjuk meg értelmét és annál könnyebben engedjük aztán útjára az ebből fakadó fájdalom-érzést.”

…és hogy milyen módszerekkel hálózhatnak be minket? Kinek mi „jut”… Egy hangzatos név vagy titulus; egy bevatási ceremónia, amin ott sem kell lenni, elég elhinni, hogy megtörtént; egy valaki (lehetőleg a csoport egyik kiemelt tagja) által gazdag részletességgel előadott közös spirituális utazás, melyet ugyan nem érzel magadénak, de elhiszed, hiszen tartozni vágysz oda… És örömmámorodban azt hiszed, végre megtaláltad az igazi, az egyetlen, az üdvösséghez vezető utat, amin végre válaszokat is találsz.

Ahogy tovább fűzöm magamban a gondolatokat és tapasztalatokat, egyre több párhuzamot vélek felfedezni más, korábbi spirituális tanokkal, gyülekezetekkel.

Mire gondolok itt? Álljon itt néhány „tan”, mellyel volt szerencsém találkozni (természetesen a teljesség igénye nélkül):

„Tedd azt, amit mi teszünk: ha földön csúszunk, azt; ha magasban szárnyalunk, azt!”

„Soha, még véletlenül se hozz fel olyan tanokat vagy gondolatokat, amelyek a vezető érdeklődési körét, esetleg meggyőződését zavarhatják!”

„Ne kérdezz, de ha már kérdeztél, érd be homályos utalásokkal, a válaszokat még csak véletlenül se önmagadban keresd, hisz’ csakis én (a vezér, a bevatott, a leg-első) lehetek, ki mindenre tudja a választ! Csakis így kerülheted el, hogy kiközösítsünk, kitagadjunk, elátkozzunk!”

„Érd be annak tudatával, hogy még nem vagy elég erős! Megkapsz majd mindent, ha elég érett leszel rá!”

„Hited energiáját add, csupán arra van szükségünk, azzal éltess, táplálj minket! Meglásd, idővel –amikor majd érdemeid szintje engedi-, vissza is kapsz belőle!”

20171024 - 753x440

…és felüti benned fejét az értetlenség csírája, mely aztán szárba szökkenve elégedetlenségig növekszik. Ha kérdéseidnek egy idő után már nem is adsz hangot, a benned növekvő feszültség előbb-utóbb kirobban majd, és pusztító vihara elsöpör téged is.

…és idővel rájössz arra, hogy ez az egész nem más, csupán a vallásokból kiábrándult ember egy újabb irányítási formája.

Mert a válaszokat, amelyeket oly nagyon keresel, nem hangzatos nevű csoportokban, gyülekezetekben, sem újságok oldalaira biggyesztett általános információkat tartalmazó horoszkópokban találod… Sem Indigók, sem Empaták, sem földre született angyali lelkek nem mondhatják meg -mert nem képesek rá, és akkor sem tennék, ha tehetnék-, ki vagy Te valójában…

Nem számíthatsz senkire, saját magadon, Lelked tiszta szaván kívül.

Vagy mégis?

Vannak… Nem sokan, de vannak, kik nem irányítani, de segíteni érkeznek életedbe… Ha még időben felébredsz, képessé válsz meglátni Őket, akik akkor is tiszta, érdektől mentes szeretettel viszonyulnak hozzád, amikor látszólag ellenük teszel…

Tudom, mert élem, hogy vannak ilyen lelkek! Ha sokan nem is közvetlen környezetemben élnek, ha néhányukat „élőben” nem is láthattam még, „itt” vannak.

Tiszta szívből kívánom, hogy találd meg Őket Te is!